001707b09f67c88e1a12994d06f165aa

*******Есенско празнично  патување*******

*** Сараево – Мостар- Мокра гора***

 

 

Термин: 10.10-14.10.2018

 

10.10.2018 Поаѓање за Сараево во 22 ч преку граничниот премин Табановце па низ Србија со попатни паузи.

 

11.10.2018 Во утринските часови пристигнување во Сараево и  сместување во  хотел. Во попладневните часови посета на популарната населба Илиџa и Врело Босна Враќање во хотел  Вечера.Ноќевање.

 

12.10.2018  Појадок. Организиран  излет до Мостар со попатна посета  на Мостот на Неретва – познат од 2 – та светска војна од Битката на Неретва и Стариот мост на Неретва во Мостар – симбол на градот.Патувањето продолжува кон  познатотот место Коњиц-Титов град и познатите подземни тунели. Во поладневните часови  враќање во Сараево.  Вечера . Ноќевање.

 

13.10.2018 Појадок и разгледување на градот  Сараево со локален водич: Грбавица, народниот театар, градското собрание,  Башчаршија (со можност за дегустација на познатиот Сараевски кебап), Којунџилук, Еврејскиот Храм Величенствената Газихусербегова џамија, Катедралата, Слободно попладне. Вечера.Ноќевање.

 

14.10.2018 Појадок. Поаѓање за Вишеград каде ќе се види Мостот на “Дрини Чуприја” изграден од Мехмед Паша Соколовиќ, како и “Андричев град” – повторно дело на Емир Костурица – како би требало да изгледа средновековен Вишеград. Потоа продолжување за Мокра Гора – каде што се  наоѓа Музејот на отворено – Дрвениот град на Емир Костурица, како единствената туристичка – музејска железница “Шарганска Осмица”. Поаѓање за Македонија, ноќно возење со попатни паузи.

 

15.10.2018 Пристигнување во Македонија во  раните утринските часови.

 

 

Цена на аранжманот = 6.990,оо денари

 

 

Во цената е пресметано:

– превоз со туристички автобус

– сместување во хотел БМ 3* на база 3 ноќевања со појадок и вечера

– разглед на Сараево со локален водич

– организација и придружник на патувањето

 

 

Во цената не е пресметано:

– патничко и здраствено осигурување

– влезници за локалитетите

Врело Босне 2 евра

Патничко Осигурување

БИСЕР ПРОМ

  •   Кеј-13 Ноември б.б Скопје Кај Дрво Декор

  •    Тел 02/3228603

  •    Mail: biserprom@t-home.mk

         

Следете не на Facebook

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Дизајнирано и овозможено од 4WEB.mk